SILVER NEEDLES

BALTOJI ARBATA IŠ JUNANIO


Tai rankų darbo, mechaniškai neapdorota arbata, kuri jus nustebins dar jos neparagavus. Švelnūs, ilgi, sveiki, adatos formos lapeliai, o tiksliau - pumpurai, neleidžia suabejoti šios arbatos kokybe. SILVER NEEDLES arbata patenka tarp dešimties pačių geriausių ir žinomiausių kiniškų arbatų (šaltinis). Tai reta arbata, nes tik nedideli jos kiekiai yra pagaminama. Pumpurai yra skinami anksti pavasarį, o pavasarinė arbata yra laikoma pačia naudingiausia. Šios arbatos skonis itin subtilus, juntamas vaisių aromatas ir natūralus saldumas, kuris išlieka ilgokai.

PAGRINDINĖ INFORMACIJA

  • Skonis ir aromatas. Ši arbata pasižymi subtiliu skoniu, vos juntamu vaisių aromatu ir natūraliu saldumu, kuris išlieka ilgokai
  • Poveikis sveikatai. Kaip ir žalioje arbatoje, šioje arbatoje gausu antioksidantų, amino rūgščių, vitamino C, mikroelementų ir t.t. Visos šios medžiagos padeda palaikyti gerą savijautą, stiprina sveikatą, spartina medžiagų apykaitą, stiprina imunitetą ir t.t. Dėl didelio antioksidantų kiekio ji labai naudinga odai.
  • Sudėtis. Camellia Sinensis  pumpurai. Jokių papildomų priedų! 
  • Kilmės šalis ir vieta. Kinija,  Junanio provincija.
  • Pagaminimo data. 2018 m. pavasaris.
  • Geriausia vartoti iki: 2019 m. pavasario / vasaros (apie 1 metus). Ilgiau laikoma arbata palaipsniui praranda savo gerąsias savybes.
  • Tinkama vartoti iki: 2020 m. pavasario / vasaros (apie 2 metus). Po to geriau varoti šviežesnę arbatą.
  • Laikymo sąlygos. Rekomenduojama laikyti tamsioje, sausoje vietoje ir geriausia originalioje pakuotėje arba sandariai uždarytą. Priešingu atveju arbatžolės gali pritraukti kvapų, drėgmės, gali pakisti išvaizda, skoninės sąvybės ar  tapti netinkama vartoti (pradės pelyti). Optimali laikymo temperatūra yra 5 - 20 °C. Būtina saugoti nuo šviesos ir ypač nuo tiesioginių saulės spindulių!
  • Gėrimo paruošimas. Rekomenduojami du pagrindiniai arbatos paruošimo būdai - vakarietiškas ir rytietiškas (arba Gongfu).

Pavadinimas

Vakarietiškas

Rytietiškas (Gongfu)

Arbatžolių kiekis

2 - 3 g

3 - 5 g

Vandens temperatūra

70 - 80°C

Vandens kiekis

300 - 450 ml

100 - 200 ml

Maksimalus plikymo laikas

2 - 3 min

30 s, 1 min, 1,5 min, 2 min ir t.t.

Pasiruoškite norimo kiekio indą arbatai plikyti (galite pasirinkti iš mūsų siūlomų), suberkite arbatžoles, užpilkyte reikamos temperatūros vandeniu ir po tam tikro laiko (nurodyta lentelėje) mėgaukitės arbata.

Dėmesio:

  • Nepalikite užplikytų arbatžolių ilgesniam laikui nei rekomenduojama - arbata gali apkarsti, pakeisti spalvą ir t.t. Tik „nupiltos“ arbatžolės po tam tikro laiko gali būti pakartotinai plikomos.
  • §  Paruoštą gėrimą reikia gerti iš karto. Palaikius ilgiau, gėrimas dėl vykstančio oksidacijos proceso gali patamsėti. Jei paruoštas gėrimas stovi ilgiau nei 24 val., jo gerti negalima! 
  • Kartą užplikytas arbatžoles galima plikyti dar kartą, bet nerekomenduojamas ilgesnis nei 10 - 15 min. laiko tarpas tarp plikymų. Galima plikyti ir praėjus ilgesniam laiko tarpui, tačiau tuomet arbatos skonis dėl nuolat vykstančio oksidacijos proceso skirsis nuo pradinio. 
Į parduotuvę

0
PRADŽIA | PARDUOTUVĖ | KONTAKTAI | TAISYKLĖS | ARBATA | ARBATOS INDAI | ARBATOS BLOG'as  
           
2017 - 2019 © Sinensis                                                                                                   

 .