WHITE PEKOE
BALTOJI ARBATA IŠ JUNANIO
Apie šios arbatos išskirtinumą byloja jos išvaizda - taisyklingos formos šviesiai žalsvi lapeliai, padengti baltu pūkeliu. Palietus pirštais atrodo, kad jie padengti aksomu. Tai reta, aukščiausios kokybės arbata iš Kinijos. Šios arbatos lapeliai yra skinami anksti ryte, po to paskleidžiami lauke ant saulės arba po danga ir vytinama. Tai trunka iki vienos paros. Tada arbata džiovinama šilto oro srove. Jei oro sąlygos leidžia, kai kuriose gamybos vietose, ji išdžiovinama tik saulėje...Tai mažiausią mechaninį poveikį patirianti arbatos rūšis, bet kartu šis būdas yra ir pats sudėtingiausias ir reikalaujantis profesionalumo.Paruoštas gėrimas jus nustebins subtiliu, vos jaučiamu ličio vaisių skoniu, cinamono ir cukranendrių kvapu ir natūraliu saldumu. Gėrimo spalva blyški. Atidžiau įsižiūrėję pastebėsite, kad šį atspalvį suteikia tūkstančiai mikroskopinių plaukelių - tų pačių, kurie dengė arbatžoles, kai dar jos nebuvo užplikytos ir kuriuose gausu antioksidantų, vitaminų, amino rūgščių.
PAGRINDINĖ INFORMACIJA
- Skonis ir aromatas. Ši arbata pasižymi vos jaučiamu ličio vaisių skoniu, cinamono ir cukranendrių
kvapu ir natūraliu saldumu.
- Poveikis sveikatai. Gausu antioksidantų, amino
rūgščių, vitamino C, mikroelementų ir t.t. Visos šios medžiagos padeda
palaikyti gerą savijautą, stiprina sveikatą, spartina medžiagų apykaitą,
stiprina imunitetą ir t.t. Dėl didelio antioksidantų kiekio ji labai naudinga
odai.
- Sudėtis. Camellia Sinensis arbatos krūmo lapeliai ir
pumpurai (vienas arba du lapeliai ir pumpuras). Jokių papildomų priedų!
Konkrečiai šiai arbatos rūšiai yra naudojami specialios atmainos lapeliai ir pumpurai
(Camellia Taliensis).
- Kilmės šalis ir vieta. Kinija, Junanio
provincija.
- Pagaminimo data. 2018 m. pavasaris.
- Geriausia vartoti iki: 2019 m. pavasario / vasaros
(apie 1 metus). Ilgiau laikoma arbata palaipsniui praranda savo gerąsias
savybes.
- Tinkama vartoti iki: 2020m. pavasario / vasaros
(apie 2 metus). Po to geriau varoti šviežesnę arbatą.
- Laikymo sąlygos. Rekomenduojama laikyti tamsioje,
sausoje vietoje ir geriausia originalioje pakuotėje arba sandariai uždarytą. Priešingu
atveju arbatžolės gali pritraukti kvapų, drėgmės, gali pakisti išvaizda, skonio
savybės ar tapti netinkama vartoti
(pradės pelyti). Optimali laikymo temperatūra yra 5 - 20 °C. Būtina saugoti nuo
šviesos ir ypač nuo tiesioginių saulės spindulių!
- Gėrimo paruošimas. Rekomenduojami du
pagrindiniai arbatos paruošimo būdai - vakarietiškas ir rytietiškas (arba Gongfu).
Pavadinimas |
Vakarietiškas |
Rytietiškas (Gongfu) |
Arbatžolių kiekis |
2 - 3 gr |
3 - 5 gr |
Vandens temperatūra |
70 -
80°C |
|
Vandens kiekis |
300 - 450 ml |
100 - 200 ml |
Maksimalus plikymo laikas |
2 - 3 min |
30 s, 1 min, 1,5 min, 2 min ir t.t. |
Pasiruoškite norimo kiekio indą arbatai plikyti (galite pasirinkti iš mūsų siūlomų), suberkite arbatžoles, užplikite reikiamos
temperatūros vandeniu ir po tam tikro laiko (nurodyta lentelėje) mėgaukitės arbata.
Dėmesio:
- Nepalikite
užplikytų arbatžolių ilgesniam laikui nei rekomenduojama - arbata gali apkarsti,
pakeisti spalvą ir t.t. Tik „nupiltos“ arbatžolės po tam tikro laiko gali
būti pakartotinai plikomos
- Paruoštą gėrimą reikia gerti iš
karto. Palaikius ilgiau, gėrimas dėl vykstančio oksidacijos proceso gali
patamsėti. Jei paruoštas gėrimas stovi ilgiau nei 24 val., jo gerti
negalima!
- Kartą užplikytas arbatžoles galima
plikyti dar kartą, bet nerekomenduojamas ilgesnis nei 10 - 15 min. laiko tarpas
tarp plikymų. Galima plikyti ir praėjus ilgesniam laiko tarpui, tačiau tuomet
arbatos skonis dėl nuolat vykstančio oksidacijos proceso skirsis nuo pradinio.