WHITE PEKOE

BALTOJI ARBATA IŠ JUNANIO

Apie šios arbatos išskirtinumą byloja jos išvaizda - taisyklingos formos šviesiai žalsvi lapeliai, padengti baltu pūkeliu. Palietus pirštais atrodo, kad jie padengti aksomu. Tai reta, aukščiausios kokybės arbata iš Kinijos. Šios arbatos lapeliai yra skinami anksti ryte, po to paskleidžiami lauke ant saulės arba po danga ir vytinama. Tai trunka iki vienos paros. Tada arbata džiovinama šilto oro srove. Jei oro sąlygos leidžia, kai kuriose gamybos vietose, ji išdžiovinama tik saulėje...Tai mažiausią mechaninį poveikį patirianti arbatos rūšis, bet kartu šis būdas yra ir pats sudėtingiausias ir reikalaujantis profesionalumo.Paruoštas gėrimas jus nustebins subtiliu, vos jaučiamu ličio vaisių skoniu, cinamono ir cukranendrių kvapu  ir natūraliu saldumu. Gėrimo spalva blyški. Atidžiau įsižiūrėję pastebėsite, kad šį atspalvį suteikia tūkstančiai mikroskopinių plaukelių - tų pačių, kurie dengė arbatžoles, kai dar jos nebuvo užplikytos ir kuriuose gausu antioksidantų, vitaminų, amino rūgščių.

PAGRINDINĖ INFORMACIJA

  • Skonis ir aromatas. Ši arbata pasižymi vos jaučiamu ličio vaisių skoniu, cinamono ir cukranendrių kvapu  ir natūraliu saldumu.
  • Poveikis sveikatai. Gausu antioksidantų, amino rūgščių, vitamino C, mikroelementų ir t.t. Visos šios medžiagos padeda palaikyti gerą savijautą, stiprina sveikatą, spartina medžiagų apykaitą, stiprina imunitetą ir t.t. Dėl didelio antioksidantų kiekio ji labai naudinga odai. 
  • Sudėtis. Camellia Sinensis arbatos krūmo lapeliai ir pumpurai (vienas arba du lapeliai ir pumpuras). Jokių papildomų priedų! Konkrečiai šiai arbatos rūšiai yra naudojami specialios atmainos lapeliai ir pumpurai (Camellia Taliensis).
  • Kilmės šalis ir vieta. Kinija,  Junanio provincija.
  • Pagaminimo data. 2018 m. pavasaris.
  • Geriausia vartoti iki: 2019 m. pavasario / vasaros (apie 1 metus). Ilgiau laikoma arbata palaipsniui praranda savo gerąsias savybes.
  • Tinkama vartoti iki: 2020m. pavasario / vasaros (apie 2 metus). Po to geriau varoti šviežesnę arbatą.
  • Laikymo sąlygos. Rekomenduojama laikyti tamsioje, sausoje vietoje ir geriausia originalioje pakuotėje arba sandariai uždarytą. Priešingu atveju arbatžolės gali pritraukti kvapų, drėgmės, gali pakisti išvaizda, skonio savybės ar  tapti netinkama vartoti (pradės pelyti). Optimali laikymo temperatūra yra 5 - 20 °C. Būtina saugoti nuo šviesos ir ypač nuo tiesioginių saulės spindulių!
  • Gėrimo paruošimas. Rekomenduojami du pagrindiniai arbatos paruošimo būdai - vakarietiškas ir rytietiškas (arba Gongfu).

Pavadinimas

Vakarietiškas

Rytietiškas (Gongfu)

Arbatžolių kiekis

2 - 3 gr

3 - 5 gr

Vandens temperatūra

70 - 80°C

Vandens kiekis

300 - 450 ml

100 - 200 ml

Maksimalus plikymo laikas

2 - 3 min

30 s, 1 min, 1,5 min, 2 min ir t.t.

Pasiruoškite norimo kiekio indą arbatai plikyti (galite pasirinkti iš mūsų siūlomų), suberkite arbatžoles, užplikite reikiamos temperatūros vandeniu ir po tam tikro laiko (nurodyta lentelėje) mėgaukitės arbata.

Dėmesio:

  • Nepalikite užplikytų arbatžolių ilgesniam laikui nei rekomenduojama - arbata gali apkarsti, pakeisti spalvą ir t.t. Tik „nupiltos“ arbatžolės po tam tikro laiko gali būti pakartotinai plikomos
  • Paruoštą gėrimą reikia gerti iš karto. Palaikius ilgiau, gėrimas dėl vykstančio oksidacijos proceso gali patamsėti. Jei paruoštas gėrimas stovi ilgiau nei 24 val., jo gerti negalima! 
  • Kartą užplikytas arbatžoles galima plikyti dar kartą, bet nerekomenduojamas ilgesnis nei 10 - 15 min. laiko tarpas tarp plikymų. Galima plikyti ir praėjus ilgesniam laiko tarpui, tačiau tuomet arbatos skonis dėl nuolat vykstančio oksidacijos proceso skirsis nuo pradinio.
Į parduotuvę

0
PRADŽIA | PARDUOTUVĖ | KONTAKTAI | TAISYKLĖS | ARBATA | ARBATOS INDAI | ARBATOS BLOG'as  
           
2017 - 2019 © Sinensis                                                                                                   

 .