HAIRY CRAB - ulongo arbata

Tai dar viena aukštos kokybės ulongo arbata iš Kinijos, Fudžijano provincijos. Savo kvapu, struktūra bei skoniu labai primenanti TIE GUAN YIN arbatą, tačiau tik įgudęs arbatos mėgėjas gali pastebėti skirtumą. Šios arbatos kvapas nėra toks intensyvus kaip TIE GUAN YIN, bet ji turi žalios arbatos užuominų ir šiek tiek saldesnį skonį. 

HAIRY CRAB arbata įdomi dar ir tuo, kad jos gamybai yra naudojami papildomai  ir mažesni lapeliai. Užplykius arbatą matosi, kaip šie lapeliai išsitiesia paviršiuje. Iš čia ir kilęs "plaukuoto krabo" pavadinimas. Ši arbata priskiriama prie "žaliųjų“ ulongų ir savo išvaizda primena žaliąją arbatą. Tačiau skonis yra visai kitoks. Svarbiausia, kad ši arbata, kaip ir visos "Sinensis" arbatos, neturi jokių dirbtinų pridėtinių kvapų ir skonių. Manau tai įvertins tikros arbatos mėgėjai. Gera arbata už tikrai patrauklią kainą gerti kasdien.

PAGRINDINĖ INFORMACIJA

  • Skonis ir aromatas. Švelniai jaučiamas gėlių bei šviežių orchidėjų aromatas, spalva - sodriai žalia arba šviesiai ruda. Kartą paragavę šios arbatos,  jos niekada nesumaišysite su jokia kita.
  • Poveikis sveikatai. Šios arbatos poveikis sveikatai yra pagrįstas moksliniais stebėjimais ir tyrimais, kurie teigia, kad geriant šią arbatą galima sumažinti antsvorį, blogojo cholesterolio kiekį kraujyje, cukraus koncentraciją kraujyje, pagerinti odos ir dantų būklę, sumažinti susirgimo vėžiu riziką ir t.t. Taigi, tai ne tik skani, bet ir labai naudinga arbata.
  • Sudėtis. Camellia Sinensis arbatos krūmo vidutiniai ir dideli lapai. 
  • Kilmės šalis ir vieta. Kinija,  Fudziano provincija, Anxi regionas. 
  • Pagaminimo data. 2018 m. pavasaris.
  • Geriausia vartoti iki: 20120 m. pavasario / vasaros (apie 2 metus). Ilgiau laikoma arbata palaipsniui praranda savo gerąsias savybes.
  • Tinkama vartoti iki: 2021 m. pavasario / vasaros (apie 2 metus). Po to geriau varoti šviežesnę arbatą.
  • Laikymo sąlygos. Rekomenduojama laikyti tamsioje, sausoje vietoje ir geriausia originalioje pakuotėje arba sandariai uždarytą. Priešingu atveju arbatžolės gali pritraukti kvapų, drėgmės, gali pakisti išvaizda, skonio savybės ar  tapti netinkama vartoti (pradės pelyti). Optimali laikymo temperatūra yra 5 - 20 °C. Būtina saugoti nuo šviesos ir ypač nuo tiesioginių saulės spindulių!
  • Gėrimo paruošimo rekomendacijos: paruošus gėrimą jį reiktų gerti iš karto. Palaikius ilgiau, gėrimas gali patamsėti dėl vykstančio oksidacijos proceso. Jei paruoštas gėrimas stovi ilgiau nei 24 val. jo gerti nebegalima! Dėmesio:  kartą užplikytas arbatžoles galima plikyti dar kartą (žiūrėti žemiau), bet nerekomenduojamas didesnis nei 10 - 15 min. laiko tarpas tarp plikymų. Galima plikyti ir praėjus ilgesniam laiko tarpui, bet tada arbatos skonis gali skirtis nuo pradinio, nes nuolat vykstantis oksidacijos procesas keičia arbatžolių struktūrą ir žinoma, gėrimo skonį.
  • Gėrimo paruošimas. Rekomenduojami du pagrindiniai arbatos paruošimo būdai - vakarietiškas ir rytietiškas (arba Gongfu).

Pavadinimas

Vakarietiškas

Rytietiškas (Gongfu)

Arbatžolių kiekis

2 – 3 g

3 – 5 g

Vandens temperatūra

90 - 100°C

Vandens kiekis

300 - 450 ml

100 - 200 ml

Maksimalus plikymo laikas

2 - 3 min

30 s, 1 min, 1,5 min, 2 min ir t.t.

Kiek kartų galiu plikyti

Iki 3 - 4 kartų

Iki 6 kartų

Pasiruoškite norimo kiekio indą arbatai plikyti (galite pasirinkti iš mūsų siūlomų), suberkite arbatžoles, užpilkite reikiamos temperatūros vandeniu ir po tam tikro laiko (nurodyta lentelėje) mėgaukitės arbata.

Dėmesio:

  • Nepalikite užplikytų arbatžolių ilgesniam laikui nei rekomenduojama - arbata gali apkarsti, pakeisti spalvą ir t.t. Tik „nupiltos“ arbatžolės po tam tikro laiko gali būti pakartotinai plikomos
  • Paruoštą gėrimą reikia gerti iš karto. Palaikius ilgiau, gėrimas dėl vykstančio oksidacijos proceso gali patamsėti. Jei paruoštas gėrimas stovi ilgiau nei 24 val., jo gerti negalima! 
  • Kartą užplikytas arbatžoles galima plikyti dar kartą, bet nerekomenduojamas ilgesnis nei 10 - 15 min. laiko tarpas tarp plikymų. Galima plikyti ir praėjus ilgesniam laiko tarpui, tačiau tuomet arbatos skonis dėl nuolat vykstančio oksidacijos proceso skirsis nuo pradinio.
Į parduotuvę
0
PRADŽIA | PARDUOTUVĖ | KONTAKTAI | TAISYKLĖS | ARBATA | ARBATOS INDAI | ARBATOS BLOG'as  
           
2017 - 2019 © Sinensis                                                                                                   

 .