BI LOU CHUN – žalioji arbata iš geriausių pasaulyje žaliųjų arbatų dešimtuko

BI LOU CHUN  - tai aukštos kokybės ir ypatingo skonio žalioji arbata iš Kinijos. Ši arbata yra įtraukta į geriausių kiniškų arbatų dešimtuką. Kokybe ir skoniu ji konkuruoja tik su LONG JING arbata ir kai kurie arbatos ekspertai laiko ją geriausia tarp visų žaliosios arbatos rūšių. Daugiau apie šią arbatą galite sužinoti wikipedijoje.

 

PAGRINDINĖ INFORMACIJA

  •   Skonis ir aromatas. Ši arbata pasižymi stipriu, vaisiniu aromatu ir švelniu skoniu. Dėka specifinio, tik šiai arbatos rūšiai taikomo gamybos būdo, arbatžolių paviršiuje išlieka daug mažų pūkelių, kurie yra pilni antioksidantų ir kitų naudingų medžiagų. Ruošiant gėrimą, būtina laikytis rekomendacijų, kitaip arbata gali prarasti tiek skonį (apkars), tiek aromatą bei naudingas savybes.
  • Poveikis sveikatai. Paruoštame gėrime gausu antioksidantų, amino rūgščių, vitamino C, mikroelementų ir t.t. Visos šios medžiagos padeda palaikyti gerą savijautą, stiprina sveikatą, spartina medžiagų apykaitą, stiprina imunitetą ir t.t.
  • Sudėtis. Camellia Sinensis arbatos krūmo lapeliai ir pumpurai (vienas arba du lapeliai ir pumpuras). Jokių papildomų priedų! Naudojama speciali arbatos krūmo atmaina (Yunkang #100).
  • Kilmės šalis ir vieta. Kinija, Junanio provincija, Simao apskritis.
  • Pagaminimo data. 2019 pavasaris.
  • Geriausia vartoti iki: 2020 m. pavasario / vasaros (apie 1 metus). Ilgiau laikoma arbata palaipsniui praranda savo gerąsias savybes.
  • Tinkama vartoti iki: 2021 m. pavasario / vasaros (apie 2 metus). Po to geriau varoti šviežesnę arbatą.
  • Laikymo sąlygos. Rekomenduojama laikyti tamsioje, sausoje vietoje ir geriausia originalioje pakuotėje arba sandariai uždarytą. Priešingu atveju arbatžolės gali pritraukti kvapų, drėgmės, gali pakisti išvaizda, skonio savybės ar  tapti netinkama vartoti (pradės pelyti). Optimali laikymo temperatūra yra 5 - 20 °C. Būtina saugoti nuo šviesos ir ypač nuo tiesioginių saulės spindulių.
  • Gėrimo paruošimas. Rekomenduojami du pagrindiniai arbatos paruošimo būdai - vakarietiškas ir rytietiškas (arba Gongfu).

Pavadinimas

Vakarietiškas

Rytietiškas (Gongfu)

Arbatžolių kiekis

2 gr

2- 4 gr

Vandens temperatūra

70 - 80°C

Vandens kiekis

200 - 300 ml

100 - 200 ml

Maksimalus plikymo laikas

2 - 3 min

30 s, 1 min, 1,5 min, 2 min ir t.t.

 

Pasiruoškite norimo kiekio indą arbatai plikyti (galite pasirinkti iš mūsų siūlomų), suberkite arbatžoles, užpilkyte reikamos temperatūros vandeniu ir po tam tikro laiko (nurodyta lentelėje) mėgaukitės arbata.

Dėmesio:

  • Nepalikite užplikytų arbatžolių ilgesniam laikui nei rekomenduojama - arbata gali apkarsti, pakeisti spalvą ir t.t. Tik „nupiltos“ arbatžolės po tam tikro laiko gali būti pakartotinai plikomos.
  • Paruoštą gėrimą reikia gerti iš karto. Palaikius ilgiau, gėrimas dėl vykstančio oksidacijos proceso gali patamsėti. Jei paruoštas gėrimas stovi ilgiau nei 24 val., jo gerti negalima! 
  • Kartą užplikytas arbatžoles galima plikyti dar kartą, bet nerekomenduojamas ilgesnis nei 10 - 15 min. laiko tarpas tarp plikymų. Galima plikyti ir praėjus ilgesniam laiko tarpui, tačiau tuomet arbatos skonis dėl nuolat vykstančio oksidacijos proceso skirsis nuo pradinio

Pirkti BI LUO CHUN

0
PRADŽIA | PARDUOTUVĖ | KONTAKTAI | TAISYKLĖS | ARBATA | ARBATOS INDAI | ARBATOS BLOG'as  
           
2017 - 2019 © Sinensis                                                                                                   

 .