JASMINE PEARLS (EKOLOGIŠKA)

JASMINE PEARLS arbatos daug pristatinėti nereikia - užtenka praverti pakuotę ir užuosti intensyvų jazminų kvapą. Šiose arbatžolėse nėra dirbtinų pridėtinių kvapų (kaip ir nei vienoje "SINENSIS" arbatoje). Arbata  kvepia tikrais jazminų žiedais, surinktais 2 km aukščio kalnuose.

Šios arbatos gamybos procesas labai panašus į žaliosios arbatos, bet šiek tiek sudėtingesnis. Žalioji arbata yra skinama anksti pavasarį ir saugoma, kol subręsta jazminų žiedai. Jazminų žiedai skinami pilnai neprasiskleidę, paliekami nakčiai. Tik naktį jie pilnai išsiskleidžia ir tik tada aromatas yra pats stipriausias. Tuomet žalioji arbata ir jazminų žiedai klojami sluoksniais, sukami į rutuliukus ir papildomai džiovinami. Arbata su jazminačių žiedais Kinijoje žinoma labai senai. Dažniausiai jais gardinama žalioji arbata, bet pasitaiko mišinių ir su juodąja  ar ulongo arbatomis. Kadangi rinkoje yra didelė  šios arbatos paklausa, dažnai ji gaminama naudojant dirbtinius kvapus. Tačiau mes nusprendėme Jums tiekti tik ekologišką šios arbatos variantą ir garantuojame, kad Jūs mėgausitės saugiu ir kokybišku produktu.

PAGRINDINĖ INFORMACIJA

  • Skonis ir aromatas. Ši arbata pasižymi stipriu žalios arbatos skoniu ir  jazminų aromatu.
  • Poveikis sveikatai. Paruoštame gėrime gausu antioksidantų, amino rūgščių, vitamino C, mikroelementų ir t.t. Visos šios medžiagos padeda palaikyti gerą savijautą, stiprina sveikatą, spartina medžiagų apykaitą, stiprina imunitetą ir t.t. 
  • Sudėtis. Camellia Sinensis arbatos krūmo lapeliai ir  jazminų krūmo (Jasminum officinale) žiedai. Jokių papildomų priedų! 
  • Kilmės šalis ir vieta. Kinija, Dziangsu provincija (žalioji arbata), Kinija, Guangsi autonominis regionas (jazminų žiedai).
  • Pagaminimo data. 2018 m. pavasaris (žalioji arbata), 2017 m. vasara (jazminų žiedai).
  • Geriausia vartoti iki: 2019 m. pavasario / vasaros (apie 1 metus). Ilgiau laikoma arbata palaipsniui praranda savo gerąsias savybes. Tiesa, kvapas išlieka ilgai, jei laikoma sandariai.
  • Tinkama vartoti iki: 2020 m. pavasario / vasaros (apie 2 metus). Po to geriau varoti šviežesnę arbatą.
  • Laikymo sąlygos. Rekomenduojama laikyti tamsioje, sausoje vietoje ir geriausia originalioje pakuotėje arba sandariai uždarytą. Priešingu atveju arbatžolės gali pritraukti kvapų, drėgmės, gali pakisti išvaizda, skoninės sąvybės ar  tapti netinkama vartoti (pradės pelyti). Optimali laikymo temperatūra yra 5 - 20 °C. Būtina saugoti nuo šviesos ir ypač nuo tiesioginių saulės spindulių!
  • Gėrimo paruošimas. Rekomenduojami du pagrindiniai arbatos paruošimo būdai - vakarietiškas ir rytietiškas (arba Gongfu).

Pavadinimas

Vakarietiškas

Rytietiškas (Gongfu)

Arbatžolių kiekis

2 – 3 g

2- 4 g

Vandens temperatūra

70 - 80°C

Vandens kiekis

250 - 350 ml

100 - 200 ml

Maksimalus plikymo laikas

2 - 3 min

30 s, 1 min, 1,5 min, 2 min ir t.t.

Kiek kartų galiu plikyti

1 - 3

4-5

Pasiruoškite norimo kiekio indą arbatai plikyti (galite pasirinkti iš mūsų siūlomų), suberkite arbatžoles, užpilkyte reikamos temperatūros vandeniu ir po tam tikro laiko (nurodyta lentelėje) mėgaukitės arbata.

Dėmesio:

  • Nepalikite užplikytų arbatžolių ilgesniam laikui nei rekomenduojama - arbata gali apkarsti, pakeisti spalvą ir t.t. Tik „nupiltos“ arbatžolės po tam tikro laiko gali būti pakartotinai plikomos. Išsamesnę informaciją rasite lentelėje arba arbatos paruošimo vadove.
  • Paruoštą gėrimą reikia gerti iš karto. Palaikius ilgiau, gėrimas dėl vykstančio oksidacijos proceso gali patamsėti. Jei paruoštas gėrimas stovi ilgiau nei 24 val., jo gerti negalima! 
  • Kartą užplikytas arbatžoles galima plikyti dar kartą, bet nerekomenduojamas ilgesnis nei 10 - 15 min. laiko tarpas tarp plikymų. Galima plikyti ir praėjus ilgesniam laiko tarpui, tačiau tuomet arbatos skonis dėl nuolat vykstančio oksidacijos proceso skirsis nuo pradinio.


Pirkti jazminų arbatą

0
PRADŽIA | PARDUOTUVĖ | KONTAKTAI | TAISYKLĖS | ARBATA | ARBATOS INDAI | ARBATOS BLOG'as  
           
2017 - 2019 © Sinensis                                                                                                   

 .