LONG JING – Nr.1 žalioji arbata pasaulyje!

LONG JING arbata  yra laikoma kiniškos žaliosios arbatos etalonu.  Kinjoje šia arbata vaišinami patys garbingiausi svečiai tiek namuose, tiek ir aukščiausios valdžios sluoksniuose. Ji laikoma geriausia ir skaniausia kiniškos arbatos rūšimi (ne tik tarp žaliųjų, bet ir apskritai tarp visų pagamintų iš Camellia Sinensis augalo lapų). Kinijos bei tarptautinių arbatos žinovų nuomone, ji yra pirmoje vietoje tarp dešimties populiariausių kiniškų arbatos rūšių.Lietuvoje ji reta, o mes suteikiame Jums galimybę ja pasimėgauti.

 

PAGRINDINĖ INFORMACIJA

  • Skonis. Ši arbata pasižymi labai subtiliu, tik jai būdingu skoniu ir aromatu. Geriant jaučiamas šviežumas, gaivumas ir natūralus saldumas. Tinkamai paruošta ji niekada nebus karti. Tas pačias arbatžoles galima plikyti iki kelių kartų ir kiekvieną kartą skonis bei aromatas bus vis kitokie
  • Poveikis sveikatai. Paruoštame gėrime gausu antioksidantų, amino rūgščių, vitamino C, mikroelementų ir t.t. Visos šios medžiagos padeda palaikyti gerą savijautą, stiprina sveikatą, spartina medžiagų apykaitą, stiprina imunitetą ir t.t. 
  • Sudėtis. Camellia Sinensis arbatos krūmo lapeliai ir pumpurai (vienas arba du lapeliai ir pumpuras). Jokių papildomų priedų!
  • Kilmės šalis ir vieta. Kinija,  Džedziango (Zhèjiāng) provincija. Tik šiame regione pagaminta LONG JING arbata laikoma originalia.
  • Pagaminimo data. 2019 m. pavasaris.
  • Geriausia vartoti iki: 2020 m. pavasario / vasaros (apie 1 metus). Ilgiau laikoma arbata palaipsniui praranda savo gerąsias savybes.
  • Tinkama vartoti iki: 2021 m. pavasario / vasaros (apie 2 metus). Po to geriau varoti šviežesnę arbatą.
  • Laikymo sąlygos. Rekomenduojama laikyti tamsioje, sausoje vietoje ir geriausia originalioje pakuotėje arba sandariai uždarytą. Priešingu atveju arbatžolės gali pritraukti kvapų, drėgmės, gali pakisti išvaizda, skoninės sąvybės ar  tapti netinkama vartoti (pradės pelyti). Optimali laikymo temperatūra yra 5 - 20 °C. Būtina saugoti nuo šviesos ir ypač nuo tiesioginių saulės spindulių.
  • Gėrimo paruošimas. Rekomenduojami du pagrindiniai arbatos paruošimo būdai - vakarietiškas ir rytietiškas (arba Gongfu).


Vakarietiškas

Rytietiškas (Gongfu)

Arbatžolių kiekis

2 – 3 g

2- 4 g

Vandens temperatūra

70 - 80°C

Vandens kiekis

250 - 350 ml

100 - 200 ml

Maksimalus plikymo laikas

2 - 4 min

30 s, 1 min, 1,5 min, 2 min ir t.t.

 

Pasiruoškite norimo kiekio indą arbatai plikyti (galite pasirinkti iš mūsų siūlomų), suberkite arbatžoles, užpilkyte reikamos temperatūros vandeniu ir po tam tikro laiko (nurodyta lentelėje) mėgaukitės arbata.

Dėmesio:

  • Nepalikite užplikytų arbatžolių ilgesniam laikui nei rekomenduojama - arbata gali apkarsti, pakeisti spalvą ir t.t. Tik „nupiltos“ arbatžolės po tam tikro laiko gali būti pakartotinai plikomos. Išsamesnę informaciją rasite lentelėje.
  •  Paruoštą gėrimą reikia gerti iš karto. Palaikius ilgiau, gėrimas dėl vykstančio oksidacijos proceso gali patamsėti. Jei paruoštas gėrimas stovi ilgiau nei 24 val., jo gerti negalima! 
  •  Kartą užplikytas arbatžoles galima plikyti dar kartą, bet nerekomenduojamas ilgesnis nei 10 - 15 min. laiko tarpas tarp plikymų. Galima plikyti ir praėjus ilgesniam laiko tarpui, tačiau tuomet arbatos skonis dėl nuolat vykstančio oksidacijos proceso skirsis nuo pradinio.

0
PRADŽIA | PARDUOTUVĖ | KONTAKTAI | TAISYKLĖS | ARBATA | ARBATOS INDAI | ARBATOS BLOG'as  
           
2017 - 2019 © Sinensis                                                                                                   

 .