Švelni, kaip ryto rasa...           

BALTOJI SINENSIS ARBATA

Baltosios arbatos išskirtynumas yra tame, kad tai arbata, kuri apdirbimo metu yra mažiausiai pažeidžiama. Pumpurai ir dar pilnai neišsiskleidę lapeliai skinami rankomis, ankstyvą pavasarį, o sudžiovinti yra beveik tokios pat formos kaip ir ką tik nuskinti. Jie taip padengti baltais pūkeliais - iš to ir kilo baltosios arbatos pavadinimas. 
Dėka tokio sunkaus ir darbui imlaus proceso (nuskinti lapeliai tik pavytinami ir po to sudžiovinami karštu oru arba saulėje), ši arbata išsaugo labai didelį kiekį antioksidantų, amino rūgščių ir vitaminų. Baltosios arbatos nauda yra neabejojama nes yra atlikta labai daug mokslinių tyrimų ir stebėjimų, kurie patvirtina, kad geriant baltąją arbatą stiprėja jūsų įmunitetas, gerėja odos ir dantų būklė, mažėja rizika susirgti 2-o tipo diabetu ar patirti širdies smūgį ir taip toliau.

 Ruošiant baltąją arbatą labai svarbu ją plikyti tinkama, ne aukštesne nei 85° laipsnių vandens temperatūra. Be to vanduo turi būti minkštas. Kietas vanduo gali užgošti delikatų gaivų gėlinį žalumos skonį, o verdantis vanduo nužudytų subtilų aromatą. Baltosios arbatos paruošimas yra paprastesnis nei žaliosios arbatos, ji taip pat nėra labai jautri plikymo laikui (galima plikyti ilgiau), mažiau apkarsta.
Baltoji arbata ypač jautri saugojimo būdui ir laikui - talpa turi būti sandari, o suvartoti ją reiktų per vienerius metus. Todėl mes stengiamės jums pasiūlyti tik pačią šviežiausią, ne senesnę nei vienerių metų, sandariai laikomą baltąją arbatą. Pasimėgaukite šiuo magišku ir ypač jums naudingu gėrimu, kurį darbštūs Kinijos žmonės patikėjo Jums, o mes jį atvežėme į Lietuvą !

Baltosios arbatos laukai

0
PRADŽIA | PARDUOTUVĖ | KONTAKTAI | TAISYKLĖS | ARBATA | ARBATOS INDAI | ARBATOS BLOG'as  
           
2017 - 2019 © Sinensis                                                                                                   

 .