Pereiti prie pagrindinio turinio
Sinensis arbata
Aukščiausios kokybės tikra natūrali ir labai skani bei aromatinga arbata!
  • PRADŽIA
  • PARDUOTUVĖ
  • ARBATA VERSLUI
  • INDAI ARBATAI
  • ŽALIOJI ARBATA
  • BALTOJI ARBATA
  • JUODOJI ARBATA
  • ULONGO ARBATA
  • PU-ERH ŽALIA ARBATA
  • PU-ERH TAMSI ARBATA
  • VISKAS APIE ARBATĄ
  • APIE
    • SINENSIS TAISYKLES

6 geros arbatos požymiai

2018 m. spalio 22 d. 10:58, Komentarų nėra

Arbata yra vienas populiariausių gėrimų pasaulyje po vandens. Apie ją tikrai daug informacijos, jos visur gali nusipirkti, daugelis žmonių ją mėgsta, nes ji skani, tonizuojanti, turi daug naudingų medžiagų. STOP!  Kaip sakoma, nuo šios vietos pakalbėkime plačiau.Ar tikrai arbata, kurią Jūs gėrėte ryte, dieną ar gersite vakare, yra jau naudinga? O gal ji Jums kenkia? Žinoma, gera arbata tikrai gali padėti jums jaustis žvaliau, stiprinti jūsų imunitetą ir būti jūsų geros nuotaikos šaltiniu - tai jau senai įrodyta tiek senovės kinų, tiek ir šiuolaikinės medicinos. Išragavęs ne vieną dešimtį arbatos rūšių, išgėręs jos ne vieną šimtą puodelių, atradau 6 GEROS ARBATOS POŽYMIUS (ir tikrai ne visus), apie kuriuos noriu papasakoti ir Jums.


#1 Požymis. Arbatos surinkimo (pagaminimo) metai

Gerai arbatai labai svarbus jos amžius  -  priklausomai nuo rūšies, skaniausia ir naudingiausia arbata yra laikoma ta, kuri yra ne senesnė nei 1 metai! Tai ypač aktualu žaliajai ir baltajai arbatoms . Laikui bėgant, šių arbatų kokybė ir skonis tik prastėja.  Rytuose, Kinijoje, geriausia laikoma 3 mėnesių pavasarinio skynimo arbata. Moksliniais tyrimais įrodyta, kad antioksidantų žaliosios arbatos arbatžolėse per metus sumažėja 30 - 40 procentų, o antrųjų metų pabaigoje jų belieka vos 20%. Be to, arbatos aromatas ir skonis išblėsta, spalva - pilkėja, išblunka.

Nuo arbatos amžiaus labai priklauso ir arbatos kaina - kuo jaunesnė, tuo brangesnė. Vėliau kaina krenta, nes prastėja kokybė. Taigi, spręsti Jums -  gerti prabangią, naudingą ir šviežią arbatą, ar pigią, bet neskanią ir bevertę jūsų sveikatai.

Juodajai ir ulongo arbatoms amžius irgi svarbus - geriausia jas išgerti iki 1 - 1.5 metų.

Amžius nekenkia tik PU-ERH arbatoms - kuo senesnė, tuo geresnė ir brangesnė, skonis sodresnis, ne toks aštrus ir "žemiškas".
Tiesa, nesumaišykite su galiojimo terminu – arbatai jis visai nesvarbus! 

#2 Požymis. Arbatos kilmės vieta


Gera arbata negaminama Čekijoje, Vokietijoje ar Europos Sąjungoje - klimatas čia nėra tinkama. Priklausomai nuo arbatos rūšies, ji gaminama Kinijoje, Indijoje, Japonijoje.

Geriausia žalioji arbata - Kinijoje ir Japonijoje, juodoji arbata- Kinijoje ir Indijoje, PU-ERH – Kinijoje. Ypač prabangios ulongo arbatos gaminamos Taivane. Be to, aukštą arbatos kokybę lemia tiksli geografinė nuoroda - regionas, provincija, rajonas, kaimas ar net kalnas. Dažnai tai būna išskirtinės kokybės arbatos. Pavyzdžiui, LONG JING žalioji arbata laikoma aukštos kokybės tik ta, kuri užauginta ir pagaminta Kinijoje, Hangdžou regiono, Džedziango provincijoje, o PU-ERH - tik Kinijoje Junanio provincijoje. Taigi, visada klauskite arbatos pardavėjo, iš kur kilusi jo parduodama arbata.

#3 Požymis. Arbata turi būti gryna, be priedų

Geros kokybės arbatai nereikia jokių priedų - nei cheminių kvapų, nei "natūralių" priedų. Ji pati iš savęs yra skani ir aromatinga. Tiesa, net pačioje Kinijoje kai kurios arbatos su priedais yra populiarios - žalioji su jazminais ar pieninio ulongo arbata, bet jos atsirado sąlyginai neseniai. Kinijoje svečias įsižeis, jei jam bus pasiūlyta arbatą su kokiomis žemuogėlėmis ar apelsinukais.

#4 Požymis. Arbata turi būti skani!

Gera arbata turi būti skani ir jums patikti! Pilkite lauk jums neskanią arbatą ir nekenkite sau! Tiek žaliosios, tiek juodosios, tiek PU-ERH arbatos yra skanios ir kvapnios ir mūsų organizmas jas kuo puikiausiai priima. Tiesa, ne visiems patinka ta pati arbatos rūšis - ieškokite kitos, bet natūralios, kokybiškos.  Dažnai susiduriu su tokia situacija, kai žmonės mano pristatymų metu paragavę kokybiškos žaliosios arbatos (kad ir LONG JING) ima ginčytis, kad tai ne žalioji arbata! Kur tas aitrumas, kartumas, silkės ir tabako poskonis? Kvapni, natūraliai saldi, su labai maloniu poskoniu nurijus gurkšnį. Todėl kviečiame jus - ATRASKITE TIKROS ARATOS SKONĮ! 

#5 Požymis. Arbatos pakuotė ir saugojimo vieta

Pirkdami arbatą, būtinai atkeipkite dėmesį į tai kaip ji supakuota ir kaip ji saugoma! Pagrindinė arbatos laikymo ir saugojimo taisyklė: jokios šviesos, jokių pašalinių kvapų, kuo mažiau sąlyčio su oru ir jokios drėgmės. Be to, arbatai labai kenkia staigūs temperatūros pokyčiai.  Nelaikykite arbatos šaldytuve. Taigi, kai nueisite į prekybos centrą ir norėsite nusipirkti arbatos, gerai apžiūrėkite, kaip ji laikoma, ar sandariai, ar nepapuola šviesos, ar nėra labai drėgna, ar arbata nesudėta šalia sausainių ar kokių nors prieskonių. Net ir nusipirkę geros, kokybiškos arbatos jūs ją galite sugadinti, jei netinkamai laikysite ir saugosite. 

#6 Požymis. Arbatžolės. Išvaizda, forma, aromatas

Arbata turi turėti jos rūšiai būdingą formą, spalvą ir aromatą. Žalioji arbata ir turi turėti žalią spalvą ar bent jau žalią atspalvį - ji negali būti pilka, pajuodusi ar bekvapė. Ji galbūt kvepės žole ar šienu, tačiau tai greičiausia jos natūralus kvapas. Žinoma, visai kitas kvapas bus, kai Jūs arbatžoles užplikysite.

Kas liečia formą  - taip, arbatžolės gali būti pasilaužiusios ar apsitrynusios ant pakelio dugno - tai natūralu ir savaime suprantama, Tačiau arbatžolės negali būti  miltai ir dulkės - tai prastos arbatos požymiai! Jei geriate arbatą pakeliuose, patikrinkite praplėšę jį - ar jaučiate aromatą? Tai netaikoma aromatizuotas arbatas - jų geriau visai nevartoti. Geriausia arbata yra tada, kai arbatžolių lapeliai yra vientisi, vienodos formos su lengvu, tik tai arbatos rūšiai ir tipui būdingu aromatu.

 

Taigi tiek mano įžvalgų šį kartą. Manau šie patarimai ir požymiai padės jums išsirinkti aukščiausios kokybės arbatą, kuria jūs mėgausitės kiekvieną dieną tiek darbe, tiek ir namuose.

Sekite mus facebook ir instagram paskyrose ir laukite kitų mūsų straipsnių.

Darius Matuzas - www.sinensis.lt portalo įkūrėjas ir puoselėtojas





Komentarų nėra

Atsakykite







Naujausi įrašai

  • #4 Kaip žalioji arbata gali padėti sulieknėti?
    2024-09-17
  • Žaliosios arbatos nauda sveikatai 3/10. Aukštas kraujospūdis
    2024-07-25
  • Žaliosios arbatos nauda sveikatai 2/10. Cholesterolis
    2024-07-12
  • ŠALTA ARBATA. Lengvai ir paprastai!
    2024-07-09
  • Žaliosios arbatos nauda sveikatai 1/10. Antioksidantai
    2024-07-04
  • Kodėl verta gerti tik kokybišką arbatą?
    2024-07-03
  • Kaip paruošti SKANIĄ žaliąją arbatą?
    2024-04-09

Žaliosios arbatos nauda sveikatai. Antioksidantai

Žalioji arbata ir cholesterolis

Krepšelis

Krepšelis tuščias.

PRADŽIA | PARDUOTUVĖ | KONTAKTAI | TAISYKLĖS | ARBATA | ARBATOS INDAI 
           
2017 - 2025 © sinensis.lt